Foto: Ivo Biočina
COVID19 GLAS OTOKA RAB

Grad Rab objavio preporuke da se otkažu javna događanja

U petak 13. ožujka održana je proširena sjednica Stožera civilne zaštite Grada Raba na čelu s načelnikom Denisim Deželjinom, dipl. ing. na kojoj su razmijenjene informacije vezane za situaciju izazvanu pojavom i širenjem virusa COVID-19.
Utvrđeno je da na području Grada Raba nema oboljelih i da je epidemiološka situacija trenutno pod kontrolom.
Zbog situacije u širem okruženju te iz preventivnih razloga Stožer preporučuje da se do 14. travnja 2020. godine na području Grada Raba otkažu sve javne manifestacije, kulturna događanja, javni skupovi i sportska natjecanja, kao i odlasci na manifestacije i sportska natjecanja izvan otoka.
Nastavno na današnju Odluku Državnog stožera civilne zaštite o zatvaranju osnovnih i srednjih škola i dječjih vrtića, dječji vrtić Pahuljica neće raditi u razdoblju od 16.3.2020. do 29.3.2020., a o ponovnom početku rada roditelji će biti pravovremeno obaviješteni.
Stožer moli građane da izbjegavaju sve nepotrebne kontakte te preporučuje da s predstavnicima javnih službi, gdje god je to moguće, komuniciraju putem telefona.
U slučaju da netko osjeti znakove i simptome groznice ili probleme s dišnim putevima, Stožer podsjeća na preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:
NE ODLAZITE u zdravstvene ustanove, već prije svega telefonom kontaktirajte svog obiteljskog liječnika ili epidemiologa. Broj mobitela epidemiologa u pripravnosti za područje Primorsko-goranske županije je 091 1257 210.
Stožer nadalje poziva na odgovorno ponašenje i striktno pridržavanje higijenskih postupaka u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Stožer će se po potrebi sastajati i davati priopćenja, a do daljnjega poziva građane na suradnju i pridržavanje danih preporuka, uz napomenu da se sve relevantne informacije i aktualnosti oko koronavirusa nalaze na stranicama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.
Mole se građani da kao izvor informacija prate navedene pouzdane izvore informiranja te da se pridržavaju preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Cijeli Rab o tome govori: Jesu li nestale, a zatim preprodane stare gradske svjetiljke?

Vedran Morin

FOTO Projekt rekonstrukcije gata Pumpurela privodi se svome kraju

Glas otoka

Uskoro kreće dogradnja škole ‘Ivana Rabljanina’ u Rabu

Glas otoka