COVID19 GLAS OTOKA LOŠINJ

Proglašena epidemija u Hrvatskoj, na Lošinju nekoliko osoba u kućnoj izolaciji

Doznajemo da je nekoliko osoba, koje su se vratile iz Venecije na Lošinj, trenutno u kućnoj izolaciji.

“Osobe koje su došle iz Venecije na Lošinj kontaktirali su dežurnu epidemiologinju i stavljene su u kućnu izolaciju s dva puta dnevno javljanjem temperature”, rečeno nam je iz Stožera za civilnu zaštitu Primorsko-goranske županije.
Kako doznajemo, za sada je sve u redu i dobrog su zdravstvenog stanja, te nam je naknadno potvrđeno da je riječ o pet osoba.

Podsjetimo, u Hrvatskoj su sinoć potvrđena tri nova slučaja zaraze novim koronavirusom tako da je dosad od virusa COVID-19 oboljelo 24 ljudi, dok ih je 5900 u samoizolaciji. Napomenimo i da je uzbunjivanje i dezinformiranje javnosti o ovoj situaciji kazneno djelo, što se posebno odnosi na širenje dezinformacija da će cijeli Zagreb biti stavljen u karantenu.

U tijeku je i sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj imamo svoga novinara, te ćemo uskoro objaviti više informacija. Ono što je potvrđeno, ministar zdravstva proglasio je epidemiju zbog koronavirusa COVID-19.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")