Grad Cres
COVID19 CRES GLAS OTOKA

Cres također otkazao javna događanja

U četvrtak je održana proširena sjednica Stožera civilne zaštite Grada Cresa, izvjestili su iz Grada.

Na sjednici su prisustvovali i predstavnici javnih službi (vrtić, škola, vatrogasci, komunalno društvo, dom zdravlja, policija, lučka uprava i kapetanija) te su razmijenili informacije o pripremama koje su njihove organizacije provele kako bi se usporilo daljnje širenje virusa COVID19.
Nakon sjednice su načelnik stožera Marin Gregorović, gradonačelnik Kristijan Jurjako i djelatnik zadužen za poslove civilne zaštite Ismet Krupić objavili zaključke.
Stožer je prihvatio prijedlog epidemiologinje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ te preporuča da se do utorka, 14. travnja 2020. otkažu sve javne manifestacije, kulturna događanja, javni skupovi i sportska natjecanja na području Grada Cresa te svi odlasci na sportska natjecanja izvan otoka.
Na otoku nema oboljelih, a na građane se apelira da bez panike i vrlo odgovorno provode sve mjere i preporuke koje preko pouzdanih izvora informiranja upućuju Nacionalni i Županijski stožer Civilne zaštite.
Stožer moli građane da izbjegavaju sve nepotrebne kontakte, da sa javnim službama komuniciraju preko telefona i da nepotrebno ne odlaze u prostore javnih službi.
I ovom prilikom gradski stožer podsjeća na liječničke savjete:
– Ukoliko osjetite znakove i simptome groznice ili probleme s dišnim putevima, NE ODLAZITE u zdravstvene ustanove nenajavljeno, već prije svega telefonom kontaktirajte svog liječnika ili epidemiologa za dogovor. Mobitel epidemiologa u pripravnosti za područje PGŽ je 091/1257210.
– Striktno se pridržavajte propisanih higijenskih postupanja koja uključuju: češće i temeljito pranje ruku, izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta, korištenje dezinficijensa za ruke, a prilikom kihanja i kašljanja koristiti maramice ili pregib lakta.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")