COVID19 GLAS OTOKA LOŠINJ

Brod Arethusa više nije u karanteni

Iz Stožera za civilnu zaštitu, odnosno Primorsko-goranske županije stigle su posljednje informacije o situaciji s kruzerom u Malom Lošinju. 

Naime, brod Arethusa u međuvremenu je dobio rješenje da više nije predmet karantene. Ukrajinac koji je bio pod sumnjom na COVID-19 je negativan. Vratio se na brod, i narednih 14 dana će biti u izolaciju sa javljanjem telefonski epidemiologu u Ispostavi Mali Lošinj Nastavnog ZZJZPGŽ dva puta dnevno o svojem stanju. On se osjeća dobro i nema temperaturu, a ponavljanja uzimanja brisa nema jer je negativan.
Članovi posade broda stavljaju se pod zdravstveni nadzor 14 dana i moraju se javljati telefonski epidemiologu u Ispostavi Mali Lošinj Nastavnog ZZJZPGŽ, i mogu se slobodno kretati bez ograničenja. Ukoliko netko od njih dobije simptome, postupit će se prema protokolima.
Na upit je li još netko iz Malog Lošinja bio predmet kontrole na zarazu novim koronavirusom nismo dobili potvrdu, ali nije ni opovrgnuto. 

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")