COVID19 GLAS OTOKA LOŠINJ

Marko Boras Mandić: Posada s broda Arethusa je u karanteni i ne bi ga smjeli napuštati

Konačno smo dobili službene informacije o potencijalnoj pojavi novoga koronavirusa COVID-19 u Malom Lošinju.

Načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije, Marko Boras Mandić, potvrdio je da je jedna osoba, ne dvije kako je ranije objavljeno, s broda Arethusa prevezena u Rijeku zbog sumnje u zarazu koronavirusom. Rezultate je li osoba pozitivna na COVID-19 očekujemo kroz narednih 24 sata, a u međuvremenu je posada u karanteni te pod zabranom izlaska s broda.
“Ukoliko bi primijetili da je netko došao na brod ili ga napustio potrebno je odmah reagirati te ga prijaviti na broj 112, odnosno nadležnim službama”, upozorio je Marko Boras Mandić, te napomenuo kako policija svaka dva sata provjerava ima li kakvih kretanja posade izvan broda.

Kako saznajemo, na brodu su bili putnici iz SAD-a, koji su iskrcani u Trstu. U slučaju potvrde na koronavirus, uslijedit će potrebna koordinacija sa zemljama odakle potječu članovi posade i putnici, kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze.

Podsjetimo, u petak 06. ožujka prvi smo izvijestili da je Hitna pomoć s broda Arethusa na vezu u Malom Lošinju prevezla osobu za koju se sumnja da je zaražena novim koronavirusom. S obzirom da smo nedugo zatim svjedočili o izlasku s broda, to smo nakon ovih saznanja i prijavili. 

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Unija Kvarnera i Akcija mladih: ‘U sljedećem mandatu imperativ izgradnja ključnih prometnih pravaca na Kvarneru’

Glas otoka

Marko Boras Mandić (UK) uputio otvoreno pismo županu Zlatku Komadini

Glas otoka

Unija Kvarnera traži prioritetno cijepljenje svih zaposlenih u turizmu

Glas otoka