28. listopada 2020.
HRVATSKA ISTRA I KVARNER VJERSKI KUTAK

Traže se domaćini ili donatori koji bi obiteljima slabijeg imovinskog stanja priuštili ljetovanje na moru

biskupijakrk.hr

Caritas Biskupije Krk na krilima prošlogodišnjih pozitivnih iskustava projekta “Prijatelji s mora”, otvorio prijave i za sezonu 2020. godine.

Naime, radi se o zajedničkom projektu više Caritasa u suradnji s donatorima smještaja i raznih usluga. Na području kontinentalne Hrvatske postoje obitelji slabijeg imovinskog stanja koje si ne mogu priuštiti odlazak na ljetovanje pa im se ovim projektom želi to omogućiti.
Caritas Biskupije Krk surađuje s nad/biskupijskim Caritasima s područja kontinentalne Hrvatske u pronalasku ovakvih obitelji. Za svaku obitelj traži se preporuku od župnika/caritasa s područja s kojeg dolazi. Svjesni činjenice blagodati života uz more, želi se to bogatstvo omogućiti i onima kojima je odlazak na ljetovanje samo neostvareni san. Svi koji se žele uključiti to mogu učiniti na više načina: ponuditi smještaj bez naknade u ljetnim mjesecima, ponuditi neku prigodnu uslugu (obrok, ulaznice, izlet, bon…) ili sudjelovati u troškovima puta dolaska obitelji.
Prijave za donatore smještaja otvorene su do kraja ožujka, a za donatore usluga cijelo vrijeme. Prijaviti se može na web stranici Biskupije Krk. Projekt je opravdao svoj naziv prošle godine, a više o iskustvima obitelji i onih koji su ih primili možete pročitati OVDJE te susretu donatora OVDJE.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)