MULTIMEDIJA SLIDER

ANKETA Ocijenite sveukupni dojam Adventa na Lošinju

Završilo je još jedno blagdansko božićno-novogodišnje razdoblje, izuzev proslave Božića i Nove godine po julijanskom kalendaru, naravno.

Sudeći prema reakcijama otočana iza nas je uspješan Advent koji je ponudio pregršt kulturnih, sportskih, humanitarnih i gastro događanja na glavnom Trgu u Malom Lošinju. S druge strane, kao javni medij relativno smo zadovoljni pokrivenim unatoč tehničkim nedostacima koje prate portal u samom početku svoga rada, te se nadamo kako ćemo kroz usvojeno iskustvo biti još bolji sljedeće godine, ukoliko naravno i dalje budemo aktualni u medijskom prostoru.
U razgovoru s građanima i čitajući komentare na društvenim mrežama, mišljenja smo kako je Advent 2019/2020 najbolji do sada. No kako ne bi ostali samo na tim pretpostavkama ponudili smo čitateljima da svoje mišljenje ocijene putem ankete, a dojmove također možete navesti u komentar ispod teksta ili na našoj Facebook stranici.
Kroz kratki presjek prisjetit ćemo se nekih od značajnijih aktivnosti. Advent prate vjerska obilježja pa je osim svetih Misa kroz četiri vikenda održavan blagoslov uz paljenje svijeće na Adventskom vijencu, što prethodi Božiću. Vikendi su pretežito pokrivani koncertima, dok je zaključni održan u novogodišnjoj noći. Lošinjane i goste u Novu godinu uveo je Petar Grašo, a glazbena grupa Elemental zaslužna je za nastup na Studentskoj večeri. Uz neizostavno klizalište i adventske kućice, program Adventa obogaćen je i humanitarnim akcijama. Jedno od atraktivnijih događanja je i potapanje božićnog drvca, što je unatoč odgodi u drugom pokušaju svejedno okupilo veliki broj građana na Trg RH.
Društvo naša djeca osiguralo nam je svakodnevnu i šaroliku ponudu animacija za najmlađe, te također humanitarno licitiranje ferala iz ponude vlastith rukotvorina. Imali smo također priliku premijerno poslušati Malu himnu Lošinja, a tekst smo ekskluzivno objavili na portalu. Osim sv. Nikole, koji nas je posjetio doplovivši na Logeru Nerezinac, najmlađe je priliku imao uveseliti i Djed Božićnjak u društvu Moto Mrazova. Održana je i Ulična utrka u organizaciji Atletskoga kluba Lošinj, koja je zbog lošeg vremena prebačena iz programa obilježavanja Dana Grada Malog Lošinja.

Sve u svemu, Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja nastojali su zadovoljiti sve generacije, a nas je osobno oduševio prikaz Lošinja kao prijatelja djece. Koliko netko nešto zamjerao prema nekome u političkom kontekstu, realno gledajući najmlađi su mogli uživati u aktivnostima koja su tako bila usmjerena posebno njima. No kada hvalimo valja i kuditi, stoga vrijedi napomenuti da je primjetno kako su manja mjesta prilično izostavljena, što bi se moglo promijeniti većim angažmanom i boljoj suradnji Grada s mjesnim odborima, ali jednako tako i TZ-a s lokalnim medijima. Naime, najčitaniji članak na portalu u 2019. godini upravo je Program Adventa.
Unatoč bezrezervnom slaganju s našim čitateljima koji iznose pozitivne kritike, mišljenja smo da uvijek može bolje i zato je naša sveukupna ocjena “čvrsta četvorka”!

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Anketni upitnik o Parku prirode Vransko jezero za potrebe Akcijskog plana upravljanja

Glas otoka

ANKETA Što otočani najviše kupuju na internetu?

Glas otoka

[FOTO] Podnevna adventska špica

Glas otoka