PGŽ
HRVATSKA ISTRA I KVARNER

Adri.SmArtFish: Održan drugi sastanak Odbora dionika malog ribarstva

U prostorijama Obrtničke komore Primorsko-goranske županije u četvrtak, 05. prosinca, održao se drugi sastanak Odbora dionika malog ribarstva (Stakeholders Discussion Board) uključenih u provedbu projekta “Adri.SmArtFish – valorizacija malog ribarstva uzduž jadranske obale u okviru njegove održivosti”.
Sastanku su prisustvovali Mladen Brajan i Iris Bruketa Milić iz Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, Stjepan Nedoklan, predsjednik Ceha za ribarstvo, marikulturu i poljodjelstvo Obrtničke komore PGŽ, kao i ostali članovi Ceha ribara s područja Primorsko-goranske županije.
U sklopu navedenog projekta Mladen Brajan istaknuo je dvije aktivnosti planirane za iduću godinu; postavljanje ribarskih kućica i organizaciju događaja u ribarskom mjestu s ribarskom tradicijom u suradnji s ugostiteljskim školama. Interes ribara je i dalje na aktivnosti koja je planirana kroz nabavu, odnosno postavljanje ribarskih kućica koje će imati mogućnost skladištenja ribe radi što lakšeg povezivanja odnosno prodaje ribe na lokalnom tržištu. Za iduću godinu u okviru ribarskih manifestacija planirana je promocija i prezentacija autohtonih ribljih jela u suradnji s ugostiteljskim školama i lokalnim ugostiteljima.
Osnovni cilj je uključivanje ribara i provedba aktivnosti koje bi doprinijele tom sektoru kroz promociju, edukaciju i nabavu opreme u cilju održivosti. Odbor je upoznat sa svim segmentima projekta čiji će članovi sudjelovati u praćenju provedbe i aktivno učestvovati u savjetovanju prilikom pripreme za realizaciju navedenih aktivnosti.
Projekt Adri.SmArtFish realizira se u sklopu programa Interreg V-A Italija – Hrvatska čiji je glavni cilj očuvanje, zaštita, promicanje i razvoj sektora malog ribarstva u cilju održivosti i promicanja resursa, objavljeno je na stranicama Županije.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

FOTO Kod otoka Ošljaka se postavlja prvi umjetni greben u Hrvatskoj

Glas otoka

U Mošćeničkoj Dragi održana promocija sektora malog ribarstva u sklopu projekta Adri.SmArtFish

Glas otoka

U prostorijama HGK-Županijske komore Zadar održan je prvi od dva seminara 'Adri.SmArtFish'

Glas otoka