Foto: HNiP
HRVATSKA ZAGREB

Izabrano novo vodstvo HNiP-a

Na redovitoj izbornoj Skupštini Hrvatskih novinara i publicista (HNiP) održanoj 21. studenoga u Zagrebu izabrano je novo vodstvo udruženja.

Za novoga predsjednika, većinom glasova između dvoje kandidata, izabran je diplomirani povjesničar Krešimir Čokolić, a za tajnicu, također između dvoje kandidata, dipl. politologinja Smiljana Škugor-Hrnčević, dok je većinom glasova za predsjednika Etičkog foruma HNiPa izabran dugogodišnji novinar, Mislav Miholek.

Krešimir Čokolić radi kao urednik u Odjelu dokumentarne produkcije HRT-a. Urednik je brojnih emisija na televiziji i radiju, poput “Crveno i crno hr” i “Tribina trećeg programa”. Bio je i v.d. glavnog urednika Trećeg programa HTV-a. Redatelj je brojnih dokumentarnih filmova i serijala kao što su “Hrvatska u Prvom svjetskom ratu” i “Zločini komunizma u Hrvatskoj”.
Smiljana Škugor Hrnčević je dugogodišnja novinarka, bila je urednica i ravnateljica Hine, radila u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Hrvatskoj liječničkoj komori na mjestu glasnogovornice i novinarke, a trenutno radi na PR poslovima vezanim za projekte koji se financiraju novcem Europske unije.
U zajedničkom programu kojega su predstavili članovima HNiP-a, Čokolić i Škugor-Hrnčević u fokusu svoga četverogodišnjega mandata ciljaju da HNiP postane stožer okupljanja vrijednih ljudi koji svojim radom i profesionalnošću pridonose boljem položaju novinarske i publicističke profesije u svojim radnim sredinama te time boljitku hrvatskog društva i Domovine u cjelini, objavljeno je na Facebook stranici Hrvatski novinari i publicisti.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")